Most viewed

Posted by : Fiza Chan..! Thursday, September 13, 2012

Assalamualaikum...

Alhamdulillah, jari jemari masih dikurniakan kekuatan , minda masih diberi kesempatan untuk berilham.. dan broadband masih berbaki beberapa ringgit... hehe. Semuanya disebabkan olehNYA.. Dia yang juga menghidupkan dan juga mematikan seluruh hambaNya..
Salam pertemuan sekali lagi kepada readers yang sudi bertandang ke laman blog Fiza.. ^_^.

Semuanya kelihatan kembali semua kepada keadaan asal .. Kami yang bergelar mahasiswa kembali meneruskan perjuangan yang terhenti seketika dek cuti semester yang lalu.. Jadi, how's ur life now readers?? ^_^v

Post kali ni cuma ditaip , hanya untuk berkongsi pengalaman dan kisah liku perjalanan hidup mahasiswa.. :P hihi, semester baru agak mencabar, dan sangat mencabar apabila 3 kelas yang diambil kali ni diadakan di Main campus.. well, kne travel lah maknanye.. n most challenging skali, kelas di fakulti kejuruteraan.. wat da...???! (astaghfirullahal'azim) it's just, u have to travel like from north to south for class.. huhu.. fiza n kawan2 x pernah jejak kaki kat fakulti 'kejut' sebelum nie.. halamaakkk, how to find DK7 eh??? slepas 1 jam travel untuk ke fakulti kejut, 2nd obstacle is to find the exact DK ( dewan kuliah) For our lecture.. whoahh, so big u know. i mean , the faculty.. hmm, about 3 minutes left before the lecture start, but still, me n friends can't find the DK.. hmm.. then suddenly, abg Alif said,

" cepat fiza, gunakan PR fiza.. "

eyhhh, PR.. ?? ape tuh?? super power kah??? Power ranger kah??

oowhh, baru teringat, he used to tell me that i am suitable to work in PR field.. ( public relation ).. hihi.. ape lagi....

" excuse me, may i know where the DK7 is.. ? " fiza tanya orang sekeliling.. :P

" owh, here, follow this direction.. .go straight until u find lake, then take left, bla bla bla .. " he replied.

" huh? err, sorry, can u show us the way.. .? "

" owh, okey sure.. are you 1st year student.. ?? "

" err, no. actually, this is our first time to have class in here.. "

" oh, oke.. hihi.. "

lebih kurang mcm tu lah conversation kat fakulti kejut tuh.. :P and alhamdulillah, all of us manage to find our way.. oh my,, i just know i can do that.. so, eventhough i don't have any superpower, but i'm glad because i can still help people with the gift from Allah . He give me bravery to speak out. Alhamdulillah..


moral of the story, help people . with what u have and what u can. dare to speak .. :)

hehe, habiskan masa~

and one more thing, which i used to post it before... 
senyumlah.. senyumlah walau apa jua keadaan yang anda lalui..
right,Batman?? :P

wallahu'alam.
fiza.

One Response so far.

  1. yes. yes. i'm batman! but err.. did u talk to me just now.. coz i heard u mention my name ?? is't?

    p/s: sumtime i'm not using ma real name! so, that HR name, emm abaikan jew..hu hu ~~

- Copyright © Wings of Words - Date A Live - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -