Most viewed

Archive for August 2011

Just a saying that come across my mind..

By : Fiza Chan..!

"Missing something is easier than loosing sumone.. "

Perfect?
"the perfect thing in your life is when u try to be perfect.. No matter how hard it is, we must keep walking and learning.. the pain in the past is the best lesson.."

"Selamanya means = forever"

Dream?

"I had a dream, A song to sing ^_^"

Trust?
"Trust someone/something that convince u to trust them. Prove it for others to trust."

"Once in A while, it's ok to regret. But there's no turning back."

Selamat meng-kOmen ^_^
p/s: pls share ur thought about my thought^_^
Tag : ,

GA t-domokun : Alhamdulillah, fiza dapat! ^_^

By : Fiza Chan..!
Assalamualaikum..
haaa, entry hr nie is pasal.... GA t-shirt DOMOKUN yang dianjurkan oleh cik Pupel kitaaaa~
Check diz Out!!!


Orait.. seems like fiza Kumpulan 9, and Number 18.. nampak?? hihi...pemenang dipilih menerusi lucky drAw... so~
Alhamdulillah!!! first time masuk GA, n first time bertuah.. Ya Allah, x sangka Kot.. duk skrol2 bawah tgk.. WHat!!! hihi.. okeh, nak tgk lebih lanjut ttg kptsn GA nie, klik link berikut ^_^



Fana belaka..~

By : Fiza Chan..!

Salam’alaiyk..

Menyedari hakikat dunia ini sementara, xda apa yg kekal dengan kehendakNya..

Yang berlalu pergi itu, biarkan ia pergi…

Mungkin pemergian itu buat selamanya, ibarat kematian..

Boleh jadi juga, ia berlalu seperti tenggelamnya batuan ke dasar lautan. DitakdirkanNya, arus air akan mengembalikannya ke daratan..

Orang kata, yang mati itulah, kehilangan yang selamanya..

Tapi, mati itu sementara. Berpisah itu sementara..

tak lama lagi, kita akan dibangkitkan semula..

waktu itu, kita akan kembali bertemu, cuma, masing2 sudah tidak mempedulikan satu sama lain. bukankah begitu?

Allah knOws.. We as His servant shOuld have realize that He had arranged everything .. wE were Just an actor/actress who play our role..

Tag : ,

Aku nak buat ape, aku punye pasal la.. ko pe hal?!

By : Fiza Chan..!

Assalamualaikum..

blogadek

Pertama2nya, mari kita bertahmid dan beristighfar kepada Allah kerana masih masih lagi menyayangi kita, walaupun kita sering melakukan kesilapan .. Keduanya, maaf atas tajuk post kali nie yang bunyiknye kasar.. Gimik aje ^_^.

Umumnye, manusia xpernah berpuas hati atas ape yang diperoleh, MELAINKAN…! Mereka yang benar2 bersyukur.. Tringat plak zaman sekolah menengah dulu, Abg Raja (YM Raja Shamri) motivator yang didatangkan khas untuk mentarbiah putri2 Naim. Slot paling best,

“ MENJADI HAMBA YANG BERSYUKUR”..

Ya Allah, bukan senang nak jadi seorang yang benar2 bersyukur.. tapi, kita boleh latih diri kita tau !Winking smile

Pernah x di antara kita, xberpuas hati atas tindakan orang lain?? mesti pernah kan?Ghost Dibuatnye dalam persahabatan. kdg2, kita rasa mcm, kita da buat yg terbaik untuk jaga perhubungan tu. tp, mungkin si dia agak tidak seperti yang dijangkakan. or, kita jangka, dia akan buat benda sma mcm kita .. kadang2 lah.. Sebab tu la wujudnya pepatah,

“ RAMBUT SAMA HITAM, HATI LAIN2”Winking smile

haa, orang tua2 zaman2 dulu pun dah pernah lalui benda2 nie.. so, xhairanlah kita, yg stahun durian nie… ek?? sowie3, SETAHUN JAGUNG ..Thumbs up

So, kat cnie, cuma nak mengajak kita bermuhasabah balik, tak kiralah kita di pihak mana pun, yg baik mahupun KURANG baik, meh kita pk.. Kalau lah kita mahu org berbuat baik kat kita, kita sendiri kne buat baik kat orang jugak. bukan ke tu hukum karma? semua orang tahu akannye kan?

 Mama slalu pesan kat fiza, biar la org nak wat jahat kat kita, tp, jangan kita buat jahat kat orang.. Red heart

fiza pk2 balik knape , mungkinla boleh dikonklusikan di mana, kalau kita wat jahat, padanla org pun balas jahat.. kalau baik dibalas jahat, haa, Adelah Allah aturkan yg lebih baik dimasa2  akan datang.. INSYAALLAH, Put faith on HIM k..

Humm, kat LONDON skrg xbrapa elok dan AMAN.. Along, kami doakan Along pulang dengan selamat… Sebelum pulang, wat la salam RAMADHAN dari Perantauan yek.. amik scene yang menarik.. rakam Depan Havard ke.. wah!

oke, stakat tu saje.. ^_^ nnti fiza update lg kalau ade kesempatan.. Wallahu’alam..

Wassalamm

UPM freshies... ATTENTION! (II)

By : Fiza Chan..!
Assalamualaikum...!!!


OFFER..! sape2 nak matrix card yang dah di-cut, sedia untuk di-edit (UPM je tau! ), tinggalkan email whether kat ruangan komen or red box!

Post hr nie dimulakan dengannnnn, kempen men-100-kan supporters sebelum 7 SEPT menjelang... Alhamdulillah, dah 84 orang so far.. thAnks..!!! Jums pakat follow, dak2 UPM, jgn lepaskan peluang! hihihi..


Seterusnyaaaa, lagi update ttg keperluan untuk dibuat.. err, TO-DO-LIST.. plus!, dokumen yang perlu dibawa.. kepada Cik Hasyimah, jum kita terjahhh..! ^_^


Tick sambil check, memudahkan ingatan anda ^_^

Matrix card SEMENTARA

dokumen PTPTN

borang2 UPM

sinar X-RAY bertulang ^_^


slip BAYARAN UPM

dokumen PENDAFTARAN: check cnie.. cuma nak SALINAN jek tau!

surat TAWARAN KEMASUKAN /online ke UPM

kad pengenalan


cert. berhenti skolah/surat akuan lain

Salinan Surat Tawaran Biasiswa/Pinjaman/ Dermasiswa/Jaminan KWSP dan sebagainya (jika

ada)

Link



PASSPORT pics 2kpg siap ditulis no matrik, no. ic, and nama


haa, stakat nie, itu yg penting.. kepada Cik HasyimahLink, harap dapat membantu.. kalau ade ape2 lg yg nak ditambah, sila inform.. xpun, tulis jek kat kotak merah comel tue... hihi..
Join la Grup UPM INTAKE 2011.. banyak sgt info yg sgt berguna.. penuh dengan dOc2 yang disediakan khas oleh senior2 UPM yg sgt dedikasi.. chewwwaahh! hihi.. maklumat ttg dokumen utk PTPTN boleh didapati dsana.. or, trus klik cnie--> LIST2~



OFFER..! sape2 nak matrix card yang dah di-cut, sedia untuk di-edit (UPM je tau! ), tinggalkan email whether kat ruangan komen or red box!

~wAssalam~


UPM freshies... ATTENTION!

By : Fiza Chan..!

Assalamualaikum..
yUP2, lama x berblogging.. ^_^ tOdays Post is specially credited to kak Tora Datang Lagi <-- jemput ke page beliau.. :) (harap link menjadi)

checklist untuk di-take note..



*kad matrik sementara wajib - sila tengok doc (link biasiswa+upm),tampal je pix mcmane pun janji print out

*ptptn - boleh apply 30 hb b4 daftar maybe esok boleh or lusa ,deadline 15/8

* JPA - sila antar doc yg dia nak dan sahkan *borang2 upm - lengkapkan, xkisah pen kaler apae..biru/hitam..jangan pink pulak

*medical checkup - settle kan

* yuran - settlekan, mana yang x mampu, boleh bayar brapa yg kamu mampu je, then dpt loan bayar full sbulan b4 final exam

*baju - hitam+putih, xkisah corak/belang2 janji putih sume...WAJIB,pakai hanya masa angkat sumpah

*hari daftar - SILA PAKAI FORMAL


*baju orientasi - dia bg 2..baju upm+kolej...(4 hari je orientasi )
sekian ....

Bukan senang nak jadi perempuan ^_^

By : Fiza Chan..!

Assalamualaikum...
siapa kata jadi perempuan tu senang?
nak kena tutup sana, tutup sini
tengok budak lelaki, pakai baju pagoda pon orang x bising

perempuan, stokin pon kena pakai cuba suruh budak lelaki jadi perempuan satu hari komfem x tahan bertutup semua tapi, perempuan cool jerr tengah panas pon boleh lagi pakai jubah, hebat kan perempuan? siapa kata jadi perempuan tu senang? tiap2 bulan, mesti ada penyakit

nak pergi kelas pon susah
cuba tengok budak lelaki , selamber jerr
kadang2 setahun sekali pon susah nak dapat sakit
tapi, perempuan hidup berpuluh2 tahun dgn penyakit tiap2 bulan, survive je
tengah2 sakit pon boleh senyum lagi sampai orang pon x perasan yg dia sakit
hebat kan perempuan?
siapa kata jadi perempuan tu senang? hati mereka Allah jadikan lembut betul cepat je sensitif cuba tengok orang putus cinta selalu perempuan yg paling susah nak lupa lelaki lepas putus cinta cepat jek pasang baru cuba pergi wayang tengok cerita hindustan siapa yg paling teruk menangis? perempuan kan?lelaki boleh gelak2 lagi lembut tak lembut hati perempuan tapi dengan hati yg lembut tu perempuan dapat mengagumkan lelaki hebat tak perempuan? disebabkan susahnya nak jadi perempuan ni lah, ramai perempuan yg merajuk dengan Allah diorang cakap, Allah x adil kenapa Allah lebihkan lelaki? kenapa perempuan kena dengar cakap suami? kenapa syurga perempuan terletak di bawah kaki suami? padahal jadi perempuan tu sangatlah susah
bak kata orang, nak jaga 10 anak lelaki, x susah macam nak jaga sorang anak perempuan dan disebabkan perasaan negatif dekat Allah ni, ramai perempuan2 kat luar sana yg rebel diorang pakai pakaian yg tidak menutup aurat dengan alasan, 'lelaki x payah tutup pon' diorang berani bertepuk tampar dengan lelaki diorang sanggup gadaikan diri diorang sbb percaya dengan janji manis kekasih yg busuk hati kesian kan kat diorang? disebabkan fikiran yg negatif terhadap Allah, diorang sanggup rosakkan diri diorang diorang cakap diorang buat macam tu sbb Allah x adil

persoalannya sekarang betul ke Allah x adil dengan perempuan? betul, syurga perempuan terletak di bawah kaki suami tapi, cuba ingat balik, syurga seorang anak lelaki terletak di bawah kaki siapa kalau bukan kaki ibunya? betul, isteri kena ikut cakap suami tapi, seorang anak lelaki kena taat pada ibunya 3 kali lebih utama daripada ayahnya


x adil lagikah Allah pada perempuan?
Allah bukan setakat adil, tapi Allah tu sangat sayang kat perempuan
untuk lelaki, syurga isterinya terletak di bawah kakinya
kalau paling banyak dia ada 4 orang isteri
cuma ada 4 orang yg syurganya bergantung pada seorang lelaki tu
tapi perempuan, ditakdirkan ada 15 orang anak lelaki
bermakna ada 15 orang yg syurganya terletak pada seorang perempuan tu
mashaAllah, hebatnya perempuan kan?
kenapa perempuan hebat?sebab kasih sayang Allah yg jadikan kita hebat
cuba dengar pula lagu2 yg berkumandang dekat radio
banyak lagu pasal perempuan kan?
jarang kita dengar lagu pasal lelaki
sayang x sayang Allah tu dekat perempuan, sampai perempuan dikasihi macam tu sekali dekat dunia

masih x adil lagikah Allah dekat perempuan? Allah sebenarnya terlampau adil dekat perempuan sampaikan disebabkan susahnya nak jadi perempuan ni perempuan senang nak masuk syurga

x adil lagikah Allah dekat perempuan? oh perempuan, sedarlah betapa sayangnya Allah padamu betapa cintanya Allah padamu tapi, kenapa kamu nak rosakkan diri kamu kerana fikiran2 negatif yg x berasas dekat Allah? Allah jadikan perempuan tu sebagai hiasan dunia bayang, dunia yg besar ni, dunia yg cantik ni, kita jadi hiasan dan seindah2 hiasan tu adalah wanita solehah

renung2kan~ ^_^

RAMADHAN & BIASISWA ^_^

By : Fiza Chan..!
Assalamualaikum..
Alhamdulillah selesai bersahur buat pertama kalinya di bulan RAMADHAN untuk 1432 Hijr..
mOga, sahur ini tidak menjadi Sahur terakhir bg fiza dan sekeluarga.. dan juga para pembaca sekalian.. ^_^

Hari ni, bermulalah pemburuan biasiswa JPA PIDN 2011.. Dibuka bermula hari nie (1 OGOS 2011) dan perlarutan sehingga seminggu kepada 7 OGOS 2011..
Macam mana nAk mOhon????

Klik cnie :

- Copyright © Wings of Words - Date A Live - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -