Most viewed

Archive for June 2012

Misi JEJAK DORIANNNN~

By : Fiza Chan..!

Assalamualaikum.. haaaaa...!!
jejak doriannn 2012!

lokasi terjahan : Hadapan Kolej 10 bersebelahan petronas, UPM serdang. ( sori, lupa amik gambar~! )

ejen terjah : Fiza n kak tiya.. ( kak tiya empunya skuter~ heroin of the day! )


tuuu kat blakang tuuuuu~
hasil terjah~!
sebekas doriannnnnn comellll~! sodappppp! :P


sekian, laporan untuk hari nie :P
selamat menjamu doriannnnn~
gud luck bagi yang ade paper esok yer. hihihi..

wassalam..!
Tag : , ,

Oh my. it happens!

By : Fiza Chan..!
Assalamualaikum..!

whoa, it's 5.15 pm by the time i'm typing this post, and Alhamdulillah 2 papers finished already..
Sosio paper today, well, can be said.. Okeylah. wearing all black except for my grey2 shoes and tudung .. suddenly i feel exactly like this ..!hohoho... cute huh? haha.. seriously few of my friends did ask for extra booklet to write the answers eventhough it is already tebal, u know.. whoah.. mesti terer2 diorang nih..
but anyway, it's good to write so many answers because it give u brighter opportunity to get all answers correct. but, for person like me out there, i wanna share what my friend had just told me :

" banyakkan doa kat Allah, biar Allah bantu kita. Kita da usaha sedaya upaya kan?
Maybe point yang ditulis tu dah cukup.. Kadang2, tulis banyak2 pun x semestinya betul gak kan? "

hehehe.. so.. believe in yourself that u have give your best.. Stop thinking the past, and focus for the next paper fiza..!

aha..! another thing to share with you guys...! It's one of the quotes i picked from the glory bottle of MTM's gift..
be positive. Move ahead..!
wallahu'alam ..
^_^ thank you for spending your time on Little-flyzz ^_^

Nak Exam senang? Jom ..!

By : Fiza Chan..!
Assalamualaikum..

"Aishh.. esok da nak exam.. rasa mcm x baca pape2 jek lagi.. "
monolog sendiri..

Tut tut.. tut tuttt... msj masuk..

" The more u read, the more u forget! "
laaa, mcm kebetulan pulak kan?? huhu.. baru jek terpikir mcm x baca ape2...

umm, gelisah je ni.. mcm mana...

" Takutla.. exam esok dan seterusnya.."
msj kawan jap..

" Fiza dah cuba sedaya upaya kan? Banyakkan doa kat Allah, tawakkal dengan usaha yang dah fiza buat. InshaAllah, kalau kita betul2 ikhlas, Allah akan tolong kita. ^_^ "
Kawan reply..

a'aa kan.. gelisah punya pasal, fiza terlupa kejap yang kita ade DIA.. jadi kawan2, kita ada DIA...! Alhamdulillah, kan?


huhu.. memang gelisah semacam jek , tambah2, esok dah nak face exam... Fiza percaya, kawan2 pun sama kan? weee~ kita serupa...!

Perkara normal bagi setiap daripada kita untuk rasa kosong kejap ttng ape yang dah kita study.. hari nie, mcm mana kita pulun sekalipun, kita masih x boleh menjangkakan semua yang kita baca tu , kita ingat esok nye... tapi,

" The lesser u read, the little u know.." right?
forgive me if i am wrong.. correct me ya..!

well, kat cnie, tak kisahlah mcm mana kita dah usaha. sikit atau banyak, fiza doakan kita semua berjaya.. ^_^v..

nak share 1 doa sebenarnye nie.. Tapi sebelum tuh, Alkisahnye macam nie..

Teringat moment2 di Mukhayyam Lughawi sewaktu di Naim dulu.. whoa, Damai Beach resort, memang glamer lah untuk dak2 Naim.. sape tak kenal?? sape x pernah sampai?? :P hihihi... Sewaktu beratur untuk makan, ustazah Hachinah datang ke tempat makan. Semua pakat2 nak salam.. (ngeee, rindu pulak kat ustazah.. ^_^ ) then, ustazah share 1 doa nih.. suh amalkan katanye...

" Rabbi Yassir wala tu'assir.."

ape tuh? aiyak, fiza nie, blajar arab pun x tau ka??? adeh.. kasor bunyiknye untuk diri sendiri kan? hoho.. sebenarnye, doa tu adalah,

"Ya Tuhan, permudahkanlah urusanku, permudahkanlah jangan disulitkan"

simple kan???
ni doa penuhnye.. ^_^

"Allahumma yassir wala tu'assir. Rabbi tammim bilkhoir. Birokhmatikaya Arhamarrohimin."

kawan2 boleh terjah blog kakak kita nih untuk bacaan lanjut.. ^_^

Klik sini : LAMAN-SERI

Jadi.. jangan berhenti berusaha.. selamat berjuang ye kawan2. welcome to battle-field..! haa, gundam pon nak posing..!

kamera sony w810i jep.:P
okeylah.. jgn lupa dinner ye.. amik tenaga.. Mulakan perjuangan yang dah dimulakan..! hoho.. semoga berjaya semua..

haa, na minta tlg sikit leh? sambil baca, sambil menderma, sambil2 tu, jemput klik nuffnang ket sebelah kanan anda yer~ ngeeee... sampingan jek..
syukran.
Jazakallah Khairan Kathira.. ^_^
Assalamualaikum..





Solat Sunat Dhuha.

By : Fiza Chan..!
Assalamualaikum readers~!

Sekolah dah Re-Open kan2? So, selamat kembali ke sekolah ye adik2 fiza semua.. ^_^.
Sekali lagi, perjalanan dan perjuangan untuk menghadapi peperiksaan UPSR, PMR, SPM, STPM, Mahupun Final Exam bagi kawan2 universiti kembali diteruskan. Stress kan? adik2 tahun 6, kne score 5 bijik A untuk UPSR, kakak2 PMR, SPM, Kne achieve berbelas2 A .. Dan nak kekalkan pointer 3.5 and above bagi kawan2 seperjuangan, fuhh.. mencabar tuh.. ^_^v. Jangan stress.. Jangan panik.. Tenang..

nahh, D.U.I.T. untuk anda..!

D - DOA
U - USAHA
I - ISTIQAMAH
T - TAWAKKAL

Boleh kan..??? InshaAllah.. ^_^

Pagi ni sebenarnya fiza nak share 1 benda yang mungkin bagi sesetengah orang tu, biasa2 suda dalam hidup seharian.. Tapi, mungkin ade yang belum discover, atau, tahu2 pun mcm tu jek ..

Solat dhuha. ^_^

Kalau fiza nak type sendiri, mungkin belum cukup lagi ilmu fiza.. jadi, jom kita terjah webpage sahabat nih... ^_^

Klik sini : Jom solat Dhuha..!

InshaAllah, sama2 kita beramal yek.. ^_^..

Fiza sangat suka nieeeee..:



Credit to UNIC.. ^_^..

Haaa, dah 8:04 am. it's time.. ^_^.. jum..!
wallahu'alam..

Watikah Perlantikan Majlis Tertinggi Mahasiswa 2012/2013

By : Fiza Chan..!

Assalamualaikum, salam 1Wings of words..!
ahaha, kelakar jgak bila difikir2kan, wujudnya "Salam 1Malaysia" semua nak ubah jadi salam masing2.. (selingan2~)

" Bila kita bergelar DAI'E, kita wajib sedar...
Bahawa jiwa kita tidak boleh lama-lama menjadi RE
MAJA..
Bak kata AL BANNA,
" Tanggungjawab melebihi masa yang
ada.."
Dan TARBIYYAH bersalutkan ILMU & CABAR
AN lah yang dapat mendewasakan Kita..
Tapi, cukupkah sekadar menerima TARBIYYAH? .."

1 JUN 2012..!
Alhamdulillah, fiza n kawan2 ditaklifkan untuk memegang tanggungjawab sebagai pemudahcara Kolej, Penghubung pelajar, dan tak lain lagi, Ahli Majlis Tertinggi MahasisWa Kolej. wuuu, hari bersejarah lah nie yek, kawan2~ ^_^v.
hadiah Untuk mantan jek~

Seronok melihat moment2 tatkala Mantan Presiden MTM 2010/2011 mengumumkan pembubaran board MTM sesi 2010/2011. Which means They are now Freeeeeee~ and It's ouR turn to take over the kingdom..! haha, kingdom? dasyat sgt bunyiknya..

Untuk watikah kali nie, Naaahhh, Welcome to restoran Tupai2!!!!!! hehehe, tak memang perut makan2..!

Mampukah fiza berjuang dalam MTM ?? i wonder~

i still remember what my sifu said,
"Fiza, sebelah kaki kamu sudah selangkah di neraka...."

Hehe, Mama used to tell me once, that sentence. When i was little and i told her,
" Mama2, nanti adek nak jadi peguam lah.."

ngui2, Starting from that, i never dream to be lawyer anymore. haha.
But anyway, i have to realize, everybody must realize that, we can never escape being a leader. most basically, a leader to yourself. and being a leader, one of ur feet is already in hell.. ( err, kasar x sentence nie?? sowie~ direct translation je mcm :P)haaaa, ni lah jadinye bila digandingkan bersama, asyik nak posing jek kite kan tima?? hehehe.. kamu comel la tima :P

And, I always remember what my luvly sista told me when i was going to the MTM's top interview. ( naah, remove the "Top" word pleaseee~!)

there are 2 types of PEMIMPIN.

1) a person who just say "yes" when given a task. whether she really wanted it or not.
2) a person who knows his/her RIGHT as a person, and also as a leader.

betui ka along?? correct me if i wrong yah..! ^_^v. And people, please take note.
Are you going to be just, "yes" person, or u are controlling your own path..?

speak out! be brave to say "no" sometimes..!

One more thing, bear in your mind that, u are not alone. we are hire as a team, then we work as a team.. We build chemistry, together, we can do better k?
"come on la" Ayat abg Adi :P

well, welcome to MTM 2012/2013 board, fiza.. strive for survive..!
~wassalam~

- Copyright © Wings of Words - Date A Live - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -