Most viewed

Posted by : Fiza Chan..! Tuesday, June 12, 2012

Assalamualaikum..

"Aishh.. esok da nak exam.. rasa mcm x baca pape2 jek lagi.. "
monolog sendiri..

Tut tut.. tut tuttt... msj masuk..

" The more u read, the more u forget! "
laaa, mcm kebetulan pulak kan?? huhu.. baru jek terpikir mcm x baca ape2...

umm, gelisah je ni.. mcm mana...

" Takutla.. exam esok dan seterusnya.."
msj kawan jap..

" Fiza dah cuba sedaya upaya kan? Banyakkan doa kat Allah, tawakkal dengan usaha yang dah fiza buat. InshaAllah, kalau kita betul2 ikhlas, Allah akan tolong kita. ^_^ "
Kawan reply..

a'aa kan.. gelisah punya pasal, fiza terlupa kejap yang kita ade DIA.. jadi kawan2, kita ada DIA...! Alhamdulillah, kan?


huhu.. memang gelisah semacam jek , tambah2, esok dah nak face exam... Fiza percaya, kawan2 pun sama kan? weee~ kita serupa...!

Perkara normal bagi setiap daripada kita untuk rasa kosong kejap ttng ape yang dah kita study.. hari nie, mcm mana kita pulun sekalipun, kita masih x boleh menjangkakan semua yang kita baca tu , kita ingat esok nye... tapi,

" The lesser u read, the little u know.." right?
forgive me if i am wrong.. correct me ya..!

well, kat cnie, tak kisahlah mcm mana kita dah usaha. sikit atau banyak, fiza doakan kita semua berjaya.. ^_^v..

nak share 1 doa sebenarnye nie.. Tapi sebelum tuh, Alkisahnye macam nie..

Teringat moment2 di Mukhayyam Lughawi sewaktu di Naim dulu.. whoa, Damai Beach resort, memang glamer lah untuk dak2 Naim.. sape tak kenal?? sape x pernah sampai?? :P hihihi... Sewaktu beratur untuk makan, ustazah Hachinah datang ke tempat makan. Semua pakat2 nak salam.. (ngeee, rindu pulak kat ustazah.. ^_^ ) then, ustazah share 1 doa nih.. suh amalkan katanye...

" Rabbi Yassir wala tu'assir.."

ape tuh? aiyak, fiza nie, blajar arab pun x tau ka??? adeh.. kasor bunyiknye untuk diri sendiri kan? hoho.. sebenarnye, doa tu adalah,

"Ya Tuhan, permudahkanlah urusanku, permudahkanlah jangan disulitkan"

simple kan???
ni doa penuhnye.. ^_^

"Allahumma yassir wala tu'assir. Rabbi tammim bilkhoir. Birokhmatikaya Arhamarrohimin."

kawan2 boleh terjah blog kakak kita nih untuk bacaan lanjut.. ^_^

Klik sini : LAMAN-SERI

Jadi.. jangan berhenti berusaha.. selamat berjuang ye kawan2. welcome to battle-field..! haa, gundam pon nak posing..!

kamera sony w810i jep.:P
okeylah.. jgn lupa dinner ye.. amik tenaga.. Mulakan perjuangan yang dah dimulakan..! hoho.. semoga berjaya semua..

haa, na minta tlg sikit leh? sambil baca, sambil menderma, sambil2 tu, jemput klik nuffnang ket sebelah kanan anda yer~ ngeeee... sampingan jek..
syukran.
Jazakallah Khairan Kathira.. ^_^
Assalamualaikum..





- Copyright © Wings of Words - Date A Live - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -