Most viewed

Posted by : Fiza Chan..! Thursday, April 22, 2010

Dengan Nama Allah, yang Maha Pemurah lagi Maha Pengasih..
Assalamualaikum..

Alhamdulillah, masih ada lagi kudrat untuk menekan2 keyboard nie.. :) Sesungguhnya, dalam menjalani kehidupan seharian, kita x akan dapat lari dari masalah..

" ..Tiada masalah tiada kehidupan.. "

Sebagai insan biasa, kita akan mesti punye buat salah ngan org.. maupun keluarga and kwn2.. X salah kan buat salah? yAp! Selagi U willing to ask fOR apologize, then insyaAllah pPl will nOt kEep it in their heart.. nI untuk pEsalah lah.. tP amacam pula dgN si Pemberi mAaf nie???

kite selalu dengar, " Sedangkan Nabi mAafkan Umat.. " betul x? hAaaa...! jadi? sedangkan nabi maafkan Umat, kenapa x kite?MyEm0.Com

" MyEm0.ComAisey brO, sy bUkan Nabi.. " org skrg bls lak mCm nie.. ( uhuhu, mcm2! )
kAlau nAk jwb dgN agAk kejam :: "Ey , sape ckAp awk Nabi?? suh cOntoh ape yang terbaik je.. perasan!"

hehe... sEbenarnye, memang itu satu pilihan sama ada untuk memaafkan atau tidak.. yes, kalau tgh marah, syaitan2 mula menghasut, masa tu, mane ade nak bg maaf.. sukar sgt nak jUmpa org yG begitu bOleh tHn kemarahan .. tApi u mUst always remembEr, kIta manusia, dia pun manusia.. Ape hAk kita untuk membeza-bezakan antara kita, samada darjat maupun rUpa dsB?
Allah lebIh sygkAn hambaNYA yang dapat menahan kemarAhan dan Murah dalam memberi kemaafan.. InsyaAllah, pintu keberkatan sentiasa terbuka bagi hambaNYA yang berlumba-lumba mencarinya.. jAdi always make ur lYfe positive,
( mCm alOng kate ^_^)


One of the tiPs untuk sentiasa nampak muda dan cerIa ialah Jangan marah2... Bila hati dijaga, cahaya itu akan terserlah pada wajah..! blink blink blink! :P sEkiranya Ada pilihan yg lebih baik, kenapa berdalih lg.. hihi..

So, sementara tUnggu kiamat nie, same2lah kite jaga hAti kite.. ape yG remEh tU tRus tUtup, jGn biarkan ia jD barAh dalm diri... yAng mane besar2 tu kEcik2kan.. bAru hidUp ni hEpi...! wahaha < ----senAng je cKp.. wuhuhu... :P jUm lAyan nAsyid nie~


~ tIada AEDES, tiada DENGGI~ hihi..
wallahu'alam...


One Response so far.

  1. zumiela7 says:

    mmg senang bile ckp mcm tue tp, bile hati dh terluka, sukar sbnrnye nk melafazkan kate "aku maafkan ko"

- Copyright © Wings of Words - Date A Live - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -