Most viewed

Posted by : Fiza Chan..! Monday, November 7, 2011

10 Zulhijjah dah pun berlalu.. skrg nie, jari jemari menaip pada 11 Zulhijjah.. huhu.. raye kedua eh??

Assalamualaikum dan salam 1 Malaysia..
Hari bersejarah buat insan bergelar mahasiswi baharu UPM.. huk3.. first time rasenye, beraya di perantauan, sambil ditemani takbir raya kolej 17 dan masjid besar UPM.. Kpd mama, along, aby, and tikah yg duk stalk2 adik punya blog, menantikan update raya drpd adek kesayangan hangpa, sori nohh, hr nie p potong daging .. esok ade senior buat makan2 sket.. ni baru nak update, sebelum mata terlelap dibuai mimpi Eid Adha.. hihi..

Malam raya : huu, sayu rasenye, mengiringi takbir di surau Khulafa' Arr-Rashidin, kolej 17... Tapi, tetap semangat! perghh..! turun main basketball siap! sampai luke skit kat mata akibat eksiden ngan bola keranjang tuh.. ha ha..

Pagi raya :New venue untuk solat sunat Eid Adha kali nie.. hehe.. macam biasa, xlengkap hari raya kalau x posing!! klik3!!
Me ( fiza in grey ), Tima in pink, Kak Siti next to pink :P

hAaaaaaa, next one, hangpa mesti x berkesempatan buat kat kedah.. nak tau apa dia??? ni haaa~
beraya bersama International students and foreigner~~~ weeee...! comel kan yg warna kelabu tu?? hihihi..oke, time to say tata to masjid UPM.. tataaa~~~

alamakk, tringin lemang plakk.. haaaa, bermulalah pencarian lemang.. jauhh punya menjelajah, akhirnya sampai kat tempat yg jual lemang.. alaa, agak kalut sikit , tkut tertinggal bas.. jadi, x ingat nak amik gambar mak cik lemang..

" sowi ye mak cik, x dpt glamerkan mak cik dalam post kali nie.. tp, lemang mak cik memang byk membantu! "


yUmmy~~~
venue : bilik tv blok B

alhamdulillah, tercapai hasrat nak mam lomang.. huuu... lomang bandor, memang berbeza dgn lomang kampung.. ^_^.
aish, boleh pulakk terlena tgk crita sedih kat bilik tv smlm,, huhuhu... tp, mungkin sbb keletihan menyempurnakan misi mencari lemang, jd kami ter-lelap sat kat sana. xpa2, da bangun dahh~

Petang hari diisi dengan aktiviti riadah yang xseberapa.. hoho, turun makan angin la plakk nohh~ Adoii, lapar nasi ... huk3, kafe tutup.. Alhamdulillah, satu lagi hasrat tercapai bila kak Siti bawa kami cross jambatan gantung menuju ke Hosp serdang dari Fakulti.. ngeee, bestnye.. tinggi!! Baru fiza dapat tau yang kat sana ada taman gantung.. cantekkk!!! nanti kalau dtg hosp serdang, fiza bawa pegi ye kengkawan. (ceh, confident jek :P)

Nasib kurang baik, kafe kat Hosp pun da tutup sudaaa .. aiyakk, makan angin sungguh la kiranya.. :P tp, ade lg 1 destinasi.. Menuju ke rumah kakak senior! Oh yeah, jum potong daging! so, dipendekkan crita, daging siap dipotong, dinner siap dimakan.. hehehe.. Esok, ( or, lebih tepat kalau kata, siang nanti ), Ade event kecil2an ..insyaAllah, barbeku!! so, fiza nak off to bed dlu k.. esok nak pakai tenaga banyak, especially.... tenaga mengunyah! wahaha! yum3.. Okeylah, mcmtula beraya diperantauan.. eventhough famili jauh nun di kedah, tapi kalian semua sentiasa dalam ngatan tulus ikhlas.. DIA yang menyatukan kita. adk saaaayang hangpa semua !

Sehingga menge-post lagi next time ^_^. selamat hari raya EidulAdha.. Jangan sedih2.. Jum kita rayaaa! .. Oh, sebelum fiza minta permisi, Nk ucap thanks A lot kepada Kakak senior, kak Ari, Kak Sya, Kak Fina, Dan kawan2 yang bermurah hati bagi kami tumpang menjamu selera dirumah kalian.. Jasamu dikenang sepanjang hayat, insyaAllah..

Assalamualaikum ^_^


2 Responses so far.

  1. fuh!!!
    banyak gmbr kali ni ye...
    menarik2...
    anyway what a new experience ye tuk fiza...
    keep it up girl!
    be strong! ^_^

  2. hihi, cuba kurangkan kata-kata sebab memang tak terkata.. hehey.. thanks for visiting ^_^ ..
    insyaAllah, moga2 pengalaman yang bermakna ni menjadikan fiza lebih kuat <(")
    salam aidiladha En. Asuramaru!

- Copyright © Wings of Words - Date A Live - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -