Most viewed

Posted by : Fiza Chan..! Saturday, July 23, 2011

Assalamualaikum... salam ceriA!!!!

hAri nie, fiza dikejutkan dengan pertanyaan daripada seorang sahabat nie..

" Fiza ade wat request in relationship kah ? "

aha, lebih kurang gtu ler.. what?? adeh, bila masa lak niehhh fiza berani wat benda2 gtu.. well, teringat yang sebelum ni pun, kat account facebook fiza pernah jadi gtu.. Ape kes???
Eish, for you guys information, fiza x penah nak request in relatiionship dgn2 sesaper tau.. Xpe, maybe ni masalah teknikal.. The truth is, i'm not requesting anyone.. Enough of Him and my family know my status..
To my new follower, also known as my friend.. Asakura marki , jum pakat visit n bg sokongan kat dia uuntuk trus hidup dalam industri blog ni.. hoyeah!

Cuma na berkongsi sdikit..

smlm, kat tv 3 kot, ade lah satu cerita indonesia.. tajuk nye, JANDA.. short film, but full of lesson.. lumrah manusia, bagi tittle yang x sebegitu sedap didengar.. " janda", memang orang akan bg first impression yg kurang nice.. Ditakdirkan Allah, puan ni berkahwin dengan seorang jejaka yang boleh dikatakan 'orang masjid' lah.. atas dasar dengki dan sebagainya, wanita malang ini difitnah oleh pihak2 yang pernah mengenalinya.. Ya Allah, cukup besar dosa fitnah tu kwn2....

Akhirnya si suami ini td, termakan fitnah dah menghalau Isterinya mcm tu je.. Alhamdulillah, Allah bukakan jalan supaya dia nampak situasi sebenar yang dihadapi oleh isterinya, dan Akhirnya mereka kembali bersama..

Bayangkan, even 'orang masjid' pun senang termakan fitnah.. besar pengaruh fitnah, lebih2 lagi daripada sahabat baik.. Astaghfirullahal'azim, mari sama2 kita beristighfar memohon ampun atas dosa2 kita sebelum nie.. Sempena menjelang RAmadhan, jum kita bersihkan diri, agar kita dapat melangkah ke Bulan Yg mUlia itu dengan hati yang Bersih, insya Allah. Siasat dulu sebelum menerima sesuatu informasi..

wallahu'alam..

- Copyright © Wings of Words - Date A Live - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -