Most viewed

Posted by : Fiza Chan..! Monday, July 18, 2011

aSsalamualaikum..^_^

stiap drpd kita ade kwn kan? x kire lah sapa dia, tp, tittlenye adalah kawan... pernah x, kdg2 tu, best friend kite ada masalah atau sumthing seems wrong je ngan dia dengan tiba2? mesti pernah kan? dan, pernah jgak x, org lain lebih mengetahui tentang the "sumthing wrong" tu dan bukan kita, bestfren dia?? so, antara soalan yang bermain di fikiran kita selaku besfren ni, mungkin...

" eh, knp dia x citer kat aku .. sblm ni dia citer je sume..?"
" is it my fault ?"
" am i not really good untuk dia bercerita?? "
" aahhh, i care about u.. how could u leave me puzzled??"

mcm2 lagi lah.. itulah lumrah berkawan. masing2 akan amik berat sangat tntg org yg dia sayang.. tp, ade jgk, tidak berperasaan sebegitu.. mungkin mereka menganggap , biasa2 aje~

in this situation, kita kene bgtau kat diri kita sendiri yang, setiap orang bukan mcm kita.. bukan seperti yang kita mahukan.. mungkin ade certain2 perkara, dia lebih selesa berkongsi dgn org lain.. well, bukan senang untuk berkongsi.. fiza faham kalau2 sape2, pernah berperasaan begitu, agak terrkecil hati untuk beberapa ketika, sbb pernah mengalami bnda2 gtu, dan mungkin akan mengalaminya lagi.. who knows.. hihi Only Allah and me know.. kpd rakan2 yang sgt mengambil berat akan rakannya, bagus, satu usaha yg murni.. cuma, dalam masa yang sama, kita perlu ada sikap keterbukaan dalam bersahabat..

dan juga, masing2 kne saling faham dan menghormati .. jadi, kalau ade rakan baik, rummate ke, housemate ke, classmate ke, ape mate lah, yang menunjukkan keperihatinan dan kepekaan terhadap perubahan kita , berilah respon yang baik.. baik dibalas baik kan? at least, tell nicely yg u need time to handle ur situation, and sorry if ur attitude, accidentally hurt others..

~ ^_^~ sorry if I hurt any... lUv u guys...
~Tc, sS~

3 Responses so far.

  1. dayIIIz says:

    ahh.. sokong2! tapi, part yg terasa hati bila tak share tu pon skong,, dan tu la masanya kita nak tahu sejauh mana ikhlasnya kita kawan dgn dia.. kalo bnr2 ikhlas, terasa hati tu takkan wjd, sbb kita paham situasi dia.. huhu~ soal hati prsaan xleh paksa,, ntahla~~ ssh la pulak,, hehe~ wallahu a'lam! *jwpn plg slmt! *

  2. HaNa Hani says:

    betul2...hana pown penah gak terasa gini...setengah kawan tuh selesa nak cite prob dier kat len2 org...
    kecik hati tuh perkra bese jerla
    yg pentingnye kite always be there when our frenz need us..

  3. dAylllz : yeap.. kdg2 , memang terasa.. tp, itulah kita, manusia biasa.. mungkin kita sendiri dlu kne berubah dlu sblm merubah kan?? feedback yg baik.. syukran ^_^ jum ikhlaskan diri bersahabat.. menerima seadanya.. salam ukhuwah..

    Hana : trully agree with u.. a friend is sumone who always be there when a friend need us..

    thanks everyone ^_^ keep following..

- Copyright © Wings of Words - Date A Live - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -